chocolade.....

soms voel ik mij zo schuldig dat het me niet elke week lukt om hier een blogje te posten
ik heb altijd goede voornemens om elke week te bakken en dingen uit te testen maar echt waar....de tijd ontbreekt met gewoon

de laatste 2 à 3 weken waren zo druk dat ik echt geen tijd gehad heb om iets te bakken
of toch: ik zou hierover liegen...we hebben bezoek gehad waarbij ik een super lekkere moelleux had gemaakt maar in al mijn stress ben ik vergeten om foto's te nemen...dus daar ging mijn poging om iets te delen met jullie

soms vraag ik me af of ik moet doorgaan met mijn blog
ik heb meer lezers dan ik ooit had gedacht, ik heb er nog steeds plezier aan en ik ontdek nog altijd heel veel maar soms denk ik bij mezelf: het komt nooit goed en waarom blog ik nog?

ik denk dat iedereen wel zo'n dipje heeft maar ik vind het teleurstellend naar mijn lezers toe dat ik ze niet altijd elke week een blogje kan voorschrijven
en soms denk ik: als mama en liefmama zijnde, full-time job hebbende, cello-les volgend,...dat ik toch wel mijn best doe

ik heb nog veel kronkels in mijn hoofd van zaken die ik wil realiseren dus ik doe gewoon verder op mijn manier en mijn tempo...dat is volgens mij de enigste manier om dit vol te houden als liefhebster van zoetigheden bakken

enfin, genoeg gezeurd
ik wil jullie dit receptje zeker niet onthouden...om je vingers bij af te likken
echte heerlijke chocolade brownies

wat hebben we nodig
150 gr donkere chocolade
165 gr boter + wat extra
75 gr gezeefde patisseriebloem
150 gr suiker
6 eieren
snuifje zout

hoe maken we het
weeg alles zorgvuldig af
verwarm de oven voor op 180°

smelt de boter en de chocolade op een zacht vuur

meng 3 volledige eieren + de dooiers van de andere 3 eieren samen met de suiker los

zeef de bloem erbovenop en klop tot je een glad en klontervrij beslag krijgt

doe hierbij de gesmolten chocolade en roer goed door

voeg er nog een snufje zout aan toe

smeer een bakvorm in met wat boter en bekleef met bakpapier

doe hierin het beslag en bak dit ongeveer zo'n 25 minuten in de oven op 180°

laat afkoelen in de vorm

resultaat



smakelijk

liefs
ohladybake



Reacties

  1. Ik zit precies met hetzelfde probleem, zo druk, zo graag dingen willen posten maar niet onder druk, pff lastig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad lastig...maar ik wil het niet laten ook al post ik soms meer dan 1 week niet...
      het is altijd een dilemma...
      liefs

      Verwijderen
  2. Ik kan het me heel goed voorstellen hoor, dat je soms gewoon de tijd niet kunt vinden om te bloggen. Omgekeerd, van andere mensen met een (full time) job, een heel gezin, hobby's, sport, etc., kan ik dan weer niet snappen waar ze de tijd vandaan halen om te bloggen. En zij plaatsen dan vaak ook nog iedere dag een post! En niet alleen dat, ze vinden óók nog de tijd om andere blogs te lezen. Daar snap ik nu weer helemaal niks van!

    Wat misschien een oplossing zou kunnen zijn, om de regelmaat erin te houden, is een aantal blogposts tegelijk te maken. Terwijl je appeltaart in de oven staat, bijvoorbeeld intussen zo'n brownie-gebak te maken, etc.

    Ik weet niet of dat een idee is?

    Zo kun je een 'voorraadje' van posts aanleggen voor de momenten waarop het bloggen erbij inschiet.

    Die brownie ziet er alleszins verrukkelijk uit! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik weet soms ook niet hoe anderen dat doen...
      leuke tip...zal ze zeker in mijn achterhoofd houden!
      en bedankt voor het compliment...ze smaakt ook echt wel verrukkelijk!
      liefs

      Verwijderen
  3. Bloggen moet fijn blijven en als dat wil zeggen dat je een week geen post online zet, is dat ook goed vind ik! Ik volg graag je bakavonturen en deze brownies wil ik zeker eens uitproberen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je lieve woorden
      ik blijf doordoen hoor maar soms...
      liefs

      Verwijderen
  4. Bloggen moet leuk blijven voor jezelf. Als je tegen wil en dank in wil posten ga je het toch niet volhouden. Ik blog al bijna 10 jaar en heb ook nu nog periodes dat ik langere tijd niks posts. Niet omdat ik geen inspiratie heb maar gewoon geen tijd, geen fut,... Blijven schrijven en bakken maar op je eigen tempo! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je voor de leuke reactie.
      het moet inderdaad leuk blijven en dat is het inderdaad nog steeds...maar ik zal er vrede mee moeten leren nemen dat ik inderdaad niet altijd de tijd heb...
      liefs

      Verwijderen
  5. Bloggen moet leuk blijven voor jezelf. Als je tegen wil en dank in wil posten ga je het toch niet volhouden. Ik blog al bijna 10 jaar en heb ook nu nog periodes dat ik langere tijd niks posts. Niet omdat ik geen inspiratie heb maar gewoon geen tijd, geen fut,... Blijven schrijven en bakken maar op je eigen tempo! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten