banana split taart

de laatste tijd vind ik het zelf een beetje te stil hier
gewoon te druk en teveel aan mijn hoofd

een ongeluk gehad met de auto, een babyborrel van mijn zus helpen voorbereiden, oudercontact voor de rapporten, kerstmarkt in Keulen gedaan,....

en daarnaast natuurlijk ook gebakken
en zaterdag bestond mijn blog 1 jaar en daar ben ik toch wel fier op hoe klein hij ook mag zijn

ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik een speciale taart wou maken voor mijn 1-jarig bestaan
en zonder het eigenlijk goed te beseffen hebben mijn vriend en ik een eigen creatie gemaakt

zondag was het babyborrel voor Baptiste, zoontje van mijn zus, en ik had gevraagd of ik niet mocht helpen bij de voorbereding

ik had al zo lang eens zin om zo'n uitdaging aan te gaan en bij deze was het dus vlug beslist

na 12 uur in de keuken te staan, mocht het resultaat er zijn en ik kreeg ik toch wel veel complimentjes dat alles zo goed smaakte....dus ja, het heeft geloond

maar terug naar onze eigen creatie
ik wou de truffelcrèmetaart maken maar door 1 of andere reden was mijn cake ingezakt
vraag me niet hoe het komt want ik heb er geen antwoord op
ik was natuurlijk zwaar ontgoocheld want iedereen vond deze taart zo lekker de vorige keer toen ik hem maakte en nu zou het mislukken

maar gelukkig heb ik een creatieve vriend die ervoor gezorgd heeft dat het een mooie en lekkere taart is geworden

dank je wel hiervoor!

wat hebben we nodig
175 gr bloem
7 gr bakpoeder
2 el cacaopoeder
snufje zout
200 gr zachte roomboter
200 gr kristalsuiker
4 eieren
1 banaan
200 gr donkere chocolade
rasp van 1 sinaasappel
abrikozenconfituur
sap van een halve citroen

hoe maken we het
verwarm de oven voor op 175°

meng in een kom de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout met een klopper

doe in de kom van de keukenmachine de boter en de suiker en klop tot je een luchtig geheel krijgt
voeg er 1 voor 1 de eieren bij

spatel daarna het bloemmengsel onder en klop kort en krachtig door tot je geen bloemresten meer ziet

doe het mengsel in een beboterd cakeblik en bak gedurende 1 uur

laat de cake volledig afkoelen

smelt au bain marie de chocolade

verwarm 2 el abrikozenconfituur met wat citroensap

snij in het midden van de cake een vierkant uit tot iets boven de bodem

vul dit op met banaan en giet hierover de gesmolten chocolade
leg hierop de rasp van de sinaasappel

leg op de cake zelf fijne schijfjes banaan en besmeer met de warme abrikozenconfituur

resultaat


smakelijk

liefs
ohladybake





Reacties

  1. Oepsiepoepsie... deze bananasplittaart ziet er weer extreem geslaagd uit!

    Heb je een auto-ongeluk gehad? Niets te ernstigs, hoop ik? Sowieso, ook al is er alleen maar blikschade, is dat altijd flink schrikken, vind ik.
    Zul je altijd zien dat zoiets je overkomt juist wanneer je het al zo druk hebt...
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je!
      aan dat auto-ongeluk alleen maar schade en nekpijn overgehouden...maar het was wel enorm schrikken hoor!
      maar gelukkig brengen deze soort taartjes troost :-)
      liefs

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten