amandel-peer taart

zondag was het de verjaardag van manlief
normaal hou ik me eraan om voor elke verjaardag een taart te bakken maar door de drukte van de dag zelf is dat helaas niet gelukt

dus ben ik maandag maar vlug achter mijn keukenrobot gaan staan om toch maar die taart te bakken

ik had op voorhand gevraagd welke taart ik moest bakken
het antwoord was heel eenvoudig: iets met frangipanne en peer eet ik wel graag

dus ja, na niet lang zoeken bij mijn favoriete tv-kok heb ik toch wel een heerlijke taart uit mijn mouw getoverd...


bron: jeroen meus

wat hebben we nodig
1 vel bladerdeeg (tijd ontbrak me om het zelf te maken)
2 eieren
100 ml melk
120 gr boter
100 gr suiker
200 gr amandelpoeder
140 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
2 peren

scheutje amaretto
2 el suiker
50 gr amandelschilfers

hoe maken we het
verwarm de over voor op 180°

bedek de vorm van een taartvorm met het vel bladerdeeg met het bakpapier naar onderen
druk het deeg goed aan tegen de randen en snijn het overtollige deeg af van de rand

meng de eieren samen met de melk en het zakje vanillesuiker

schep de malse boter en de suiker in de mengkom van je keukenrobot en laat beide mengen tot een bleke massa
voeg daarna het eimengsel toe en laat alles even mengen

voeg als laatste de bloem en het amandelpoeder toe
meng alles tot een egaal beslag

spuit met een spuitzak het deeg op het bladerdeeg
je mag alle deeg gebruiken!

schil de rijpe peren, verwijder het klokhuis en snij ze in kwartjes
als de pere nog niet rijp zijn kan je ze even kort pocheren

leg de peren met de bolle zijde naar boven in het amandelbeslag
druk ze zachtjes aan en maak kleine sneetjes in de peren

doe de amandelschilfers in een kom en besprenkel met de amaretto
giet de kristalsuiker erbij en meng alles goed door
doe deze amandelschilfers op de taart

bak de taart 45 minuten in de oven op 180°

laat de taart afkoelen in de vorm

hoe ziet het eruit


smakelijk

liefs
ohladybake





Reacties

  1. Reacties
    1. is hij ook...en zeker met deze koude winterdagen smaakt hij heerlijk met een tas verse koffie of thee!
      liefs

      Verwijderen
  2. Die amandel-peer-taart lijkt indrukwekkend veel op de taarten zoals ze bij de Belgische bakkers in de etalage liggen.
    Oeps... begrijp me niet verkeerd! Zo meteen denk je nog dat ik wil zeggen dat je deze taart gewoon bij de bakker gekocht hebt. Nee, ik bedoel juist dat deze taart er heel professioneel gemaakt uitziet. Knap gedaan! (Die karamel op sommige van die amandeltjes ziet er echt uit om je tanden erin te willen zetten...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, en nog een dikke proficiat voor je man. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat een leuke reactie zeg...doet me blozen! is altijd leuk om zo'n dingen te lezen...geeft me een boost om te blijven bakken!
      en ik zal de wensen doorgeven!
      liefs

      Verwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit Annelies. Proficiat aan manlief ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Geertrui! En zal ik zeker doen!
      Liefs

      Verwijderen
  5. Ziet er heerlijk uit! Het doet me denken dat ik voor m'n lief onlangs geen taart heb gemaakt voor zijn verjaardag! Oeps ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. misschien kan je het nog recht zetten met deze :-)
      liefs

      Verwijderen
  6. van Jeroen Meus hé ;-) ik heb ze ook al enkele keren gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts