macaron met citroencrème
na de gezonde 2 zoetjes die ik hier poste, is het nu tijd
voor een zoetje met alles erop en eraan
jaja u leest het goed…dit koekje heeft niets gezonds maar is
oh zo lekker
ik wil reeds lange tijd macarons bakken want dat wordt hier
wel gesmaakt maar nooit de stap durven zetten
na heel veel opzoekwerk, las ik dat je veel moest oefenen om
tot een perfecte macaron te komen
en eerlijk gezegd, dat is ook zo J
het recept komt uit het complete bakboek van eddie benghanem
tip die ik je kan meegeven is dat je ze moet bakken op
bakpapier en niet op een bakmat
en die citroen crème zeker eens maken ook al heb je geen zin in macarons…de overschot hebben de
kids hier gebruikt om cupcakes mee te maken
wat hebben we nodig
macarons
7 eiwitten
50 gr fijne suiker
250 gr gemalen amandelen
450 gr poedersuiker
50 gr fijne suiker
250 gr gemalen amandelen
450 gr poedersuiker
citroencrème
4 eieren
220 gr fijne suiker
dunne reepjes schil van 2 citroenen
1,6 dl citroensap
325 gr boter
40 gr gemalen amandelen1 blaadje gelatine
hoe maken we hetmaak eerst de macarons
4 eieren
220 gr fijne suiker
dunne reepjes schil van 2 citroenen
1,6 dl citroensap
325 gr boter
40 gr gemalen amandelen1 blaadje gelatine
hoe maken we hetmaak eerst de macarons
verwarm de oven op 170°
klop in de keukenmachine de eiwitten half vast en voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe
zeef de amandelen en de poedersuiker
voeg dit mengsel toe aan het eiwitschuim en meng voorzichtig dooreen
het beslag moet glanzend zijn
op een met bakpapier bekleede bakplaat spuit je schepjes beslag
niet te groot want anders breken ze
bak de macarons ongeveer 5 min in de oven, draai de bakplaat en bak ze nog 5 minuten
laat ze volledig afkoelen
maak nu de citroen crème
week de gelatine in koud water
klop de eieren los met de suiker, het citroensap en de schil van de citroen
verhit dit mengsel tot het kookt en laat afkoelen tot 45°
voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe, de in stukjes gesneden boter en de gemalen amandelen
klop eerst het mengsel en mix dit dan even voor ongeveer 2 minuten
leg plasticfolie op de de crème zodat er geen vel op komt
laat volledig afkoelen
als alles goed is afgekoeld, kan je de macarons afwerken
breng op elke macaron een laagje crème aan en plak ze 2 aan 2 op elkaar
en dan genieten!
smakelijk
liefs
ohladybake
klop in de keukenmachine de eiwitten half vast en voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe
zeef de amandelen en de poedersuiker
voeg dit mengsel toe aan het eiwitschuim en meng voorzichtig dooreen
het beslag moet glanzend zijn
op een met bakpapier bekleede bakplaat spuit je schepjes beslag
niet te groot want anders breken ze
bak de macarons ongeveer 5 min in de oven, draai de bakplaat en bak ze nog 5 minuten
laat ze volledig afkoelen
maak nu de citroen crème
week de gelatine in koud water
klop de eieren los met de suiker, het citroensap en de schil van de citroen
verhit dit mengsel tot het kookt en laat afkoelen tot 45°
voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe, de in stukjes gesneden boter en de gemalen amandelen
klop eerst het mengsel en mix dit dan even voor ongeveer 2 minuten
leg plasticfolie op de de crème zodat er geen vel op komt
laat volledig afkoelen
als alles goed is afgekoeld, kan je de macarons afwerken
breng op elke macaron een laagje crème aan en plak ze 2 aan 2 op elkaar
en dan genieten!
smakelijk
liefs
ohladybake
Reacties
Een reactie posten