Frangipanne


aangezien frangipanne hier 1 van de taartjes is die wel gesmaakt wordt, werd het tijd dat ik dit hier eens ging bakken

maar alle pogingen die ik in het verleden al ondernomen had, was het resultaat altijd dat het te droog was en eigenlijk niet op frangipanne leek

vorige week ontdekte ik op de webiste van au bain marieke het recept met de opmerking dat deze perfect was....dus ideaal om dit weekend uit te testen
en het resultaat was inderdaad heeeeeel lekker!


wat hebben we nodig
1 vel bladerdeeg
3 eieren
100 gr abrikozenconfituur (ik heb er meer op gedaan)
150 gr bloemsuiker
150 gr amandelpoeder
120 gr zachte boter
50 gr bloem

hoe maken we het
leg het bladerdeeg met het boterpapier in de taartvorm, prik er wat gaatjes in met een vork en besmeer de bodem met de abrikozenconfituur

verwarm de over op 180°

doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door tot je een mooi vast deeg hebt

laat het deeg een uurtje rusten zodat het niet teveel rijst tijdens het bakken

vul de taartbodem op met het deeg en laat 35 minuten bakken in de oven

Resultaat

 
 
om het af te werken kan je wat bloemsuiker met water mengen om zo glazuur te maken
 
smakelijk
 
liefs
ohladybake

Reacties

  1. Mijn mama maakte vroeger altijd franginpannetaart, dus hier heb ik goede herinneringen aan! :D Ook deze ziet er heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hij is dan ook echt wel heel lekker....
    zeker eens proberen!

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten