karamelijs

zoals jullie waarschijnlijk wel al weten, zijn er een aantal blogs dat ik super graag lees en die receptjes brengen waar ik meteen verzot op ben.

wel hap en tap is zo'n blog
al van in het begin dat ik myriam haar blog volg, zit ik altijd verwaterd voor het scherm te kijken welke prachtige creaties ze steeds tevoorschijn tovert

toen onlangs een recept op de blog verscheen van ijs die gemaakt kan worden zonder ijsmachine, wou ik dat meteeen uitproberen
ik kon het niet geloven dat ik ijs zou kunnen maken zonder machine
en eerlijk: dit is echt waar heerlijk!

en tijdens deze zwoele en hete zomerdagen, is een ijsje altijd welkom

dank je myriam voor het lekkere en vlugge recept!

wat hebben we nodig
300 ml room
175 ml gecondenseerde melk
2 el karamelsaus (of siroop)
2 el amaretto
1 kl vanille-extract

hoe maken we het
doe alle ingrediënten in de keukenrobot en klop tot een zachte en luchtige massa
doe alles in een bewaardoos die je perfect kan afsluiten en laat zeker 6 uur in de diepvries staan

resultaat


smakelijk

liefs
ohladybake

Reacties

  1. Huh? Is het zó makkelijk?
    Ik denk dat ik de komende dagen mijn hartje eens ga ophalen met dit receptje en dan ga variëren met allerlei smaakjes. Ik ga eens proberen of ik de Karamel misschien kan vervangen door iets van sinaasappel. Sinaasappelijs vind je niet vaak in de winkel, maar ik vind dat wel heel lekker. Wie weet, lukt het me nog ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi, het is echt zo eenvoudig zoals het hier staat!
      laat je weten als je andere smaakjes gebruikt hebt? ben benieuwd
      liefs

      Verwijderen
  2. Ik heb nog nooit ijs zelf gemaakt omdat ik geen ijsmachine heb, maar nu geen excuus meer ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad karen!
      zeker proberen! is echt heerlijk!
      liefs

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. het is inderdaad heel lekker....een echte aanrader!

      Verwijderen
  4. Ik maak ook vaak ijs met room en gecondenseerde melk, maar klop dan wel eerst de room afzonderlijk op

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik maak ook vaak ijs met room en gecondenseerde melk, maar klop dan wel eerst de room afzonderlijk op

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ooo...en laat ik nou gek zijn op ijs en nog zo'n blikje gecondenseerde melk in de kast hebben. Dit recept sla ik op!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Och! Shame on me! Ik heb nu pas je Facebook pagina ontdekt en dus ook dit recept. Superbedankt voor de fijne vermelding. Ik kan je dan nog wel niet, je bent een fijne dame!
    Liefs
    Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat lief myriam!
      de vermeldigin is graag gedaan!
      liefs

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts