Suikertaart

nu is de herfst toch echt wel in aantocht
koude, grijze dagen met hier en daar wat regendruppels....pff echt niets voor mij

maar het leuke aan deze grijze dagen is wel dat er veel meer tijd in huis wordt doorgebracht en dus veel meer tijd om te bakken

een typische taart voor deze grijze dagen is suikertaart
toen ik een tijdje geleden een programma op tv zag waarin ze over suikertaart spraken, had ik meteen zin om er zelf eentje te bakken

en eerlijk: het neemt niet veel tijd in beslag en het is gewoon heerlijk!

bron: jeroen meus

wat hebben we nodig
gistdeeg
420 gr bloem
210 gr zachte boter
80 gr melk
30 gr kristalsuiker
18 gr verse gist
6 gr zout
1 ei

vulling
3 eieren
1 dl melk
1/2 dl room
1 vanillestokje
90 gr bruine suiker
60 gr kristalsuiker
25 gr amandelpoeder
25 gr bloemsuikr
6 klontjes boter

rond taartvorm van ongeveer 23-26 cm

hoe maken we het
gistdeeg
maak eerst het gistdeeg
laat de boter op kamertemperatuur komen

weeg alle ingrediënten zorgvuldig af

doe de boter, bloem, suiker en het zout in een mengkom van de keukenmachine en laat kneden

verwarm de melk zachtjes en laat er de gist in oplossen
schenk de melk bij het deeg en laat rustig verder kneden

voeg als laatste het ei toe en laat het toestel draaien tot je een mooie egale gistbal bekomt

wikkel het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast

taartbodem
neem een taartvorm, smeer in met een laagje boter en bestuif met wat bloem

rol het opgesteven deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik
leg deze zorgvuldig over de taartvorm en druk overal goed aan
rol met een deegrol over de randen van de taartvorm om zo het overtollige deeg te verwijderen

de rest van het deeg kan je zeker invriezen en een volgende keer gebruiken

taartvulling
verwarm de over voor tot 230°

weeg de juiste hoeveelheden witte en bruine suiker
giet 2/3 van dit mengsel op de taartbodem en verdeel gelijkmatig

meng het amandelpoeder samen met de bloemsuiker in een apart schaaltje
strooi het bovenop het suikermengsel en verdeel over de volledige taartvorm

giet de melk in een maatbeker en voeg de room eraan toe
breek ook de eieren in de maatbeker

snij het vanillestokje middendoor en haal er de zaadjes uit
voeg dit toe aan het melkmengsel en klop alles goed los

als je van kaneel houdt, voeg er dan zeker een snuifje aan toe

zet de taartbodem op het rooster van de oven en schenk dan pas het melkmengsel in de taartvorm
verdeel kleine klontjes boter over de oppervlakte van de taart

sluit de oven en laat de taart 10 minuten bakken

verlaag de oventemperatuur tot  200°
strooi het restje bruine en witte suiker over het gebak en laat de taart nog 20 minuten verder bakken

haal de taart uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster

resultaat


smakelijk

liefs
ohladybake

Reacties

  1. Oh heerlijk! Ik herinner mij suikertaart uit mijn kinderjaren, die was écht zalig. Is de vulling dan wat flan-achtig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de vulling is inderdaad flan-achtig!
      en dat maakt het nu net zo lekker!
      liefs

      Verwijderen
  2. Een echte traktatie, al helemaal als de vulling flan-achtig is, zoals ik hierboven lees.
    Die recepten van Jeroen Meus vind ik altijd fantastisch. Ik ben fan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hij heeft super lekkere recepten en eerlijk: ze lukken altijd!
      hier ook grote fan...
      liefs

      Verwijderen

  3. chichandbagnews http://www.chichandbagnews.com
    2015chichandbag http://www.2015shoplvbags.com
    lv handbag shop   http://www.2015chichandbag.com
    louisvuittonstore   http://www.2015lvhandbagshops.com
    charming bagshops http://www.2015louisvuittonshop.com
    michaelkorsmks http://www.backpackbagchanels.com
    parajumpersoutletcollection
    chanelshops   http://www.michaelkorsmks.com
    shopslvbag   http://www.hollisteroutletestore.com
    cocobagsale   http://www.parajumpersoutletcollection.com
    cocobag absolutely stunning http://www.lvbagukshop.com
    cocobagsaleonline http://www.2015chanelshops.com
    jacketsalemalls hot sell http://www.2015cocobag.com
    Love your handbag http://www.2015shopslvbag.com
    bagoutlet http://www.2015louisvuittonlvbag.com
    globalhandbag   http://www.2015cocobagsale.com
    Like your style!Click us with popular fashion accessories
    tophandbag   http://www.2015baglvlouisvuitton.com
    louisvuittonhandbag http://www.2016bagshop.com
    Exquisite luxurylv http://www.2016handbag.com
    bagshoeshop http://www.cocobagsaleonline.com
    monclershopitaly http://www.onlinecocobag.com
    louisvuittonshop http://www.jacketsalemalls.com
    nobiscashops http://www.monclerujacket.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! Ik probeer te minderen met het eten van suikers. Je maakt het me niet makkelijk zo ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. :-) zit inderdaad wel veel suiker in maar hij is echt overheerlijk!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts