pepernoten

het is hier een tijdje stil geweest maar dat had zo zijn redenen...

ziekjes geweest, ijzer en zink te kort in mijn bloed, een infectie op mijn hand waar niemand van weet wat het nu precies is, aanhoudende nekpijn van mijn ongeval van 1 jaar geleden, drukke weken met de kinderen,....je leest het: het is hier al welletjes geweest en bijgevolg is er van bakken niet veel in huis gekomen

maar vorig weekend een stapweekend gehad in de Ardennen en dat heeft mijn batterijen weer opgeladen

binnenkort is het weer zover: de lieve Sint komt op bezoek met zijn "bruine" pieten
voor mij zullen het altijd zwarte pieten blijven en ik zal mijn taal niet aanpassen want wat een jammere zaak dat dit moet wijzigen....ik vraag me soms af in welke wereld we terecht gekomen zijn!

dit naast de kwestie...om de sfeer een beetje in huis te halen, wou ik zelf pepernoten bakken

in huis wordt dit door mijn kroost wel gesmaakt en het is de tijd van het jaar om ze te bakken
ik moet je wel meegeven dat je goed bij de oven moet blijven want de baktijd die ik had gelezen werkte niet helemaal bij mij....bijgevolg was een deeltje aangebrand

bron: hellofresh

wat hebben we nodig
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkerbruine basterdsuiker
4 tl speculaaskruiden
snufje zout
100 gr boter
6 el melk

hoe maken we het
verwarm de oven voor op 175°

snij de boter in kleine stukjes
meng alle vaste ingrediënten in een kom
voeg vervolgens de melk toe en kneed dit tot deeg

draai kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
laat ongeveer een kleine 2 cm tussen want ze rijzen nog tijdens het bakken
druk ze een klein beetje plat

bak tussen de 15 à 20 minuten in de oven
ze zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt maar na een paar minuten zijn ze echt krokant

bewaar ze in bokaal of koektrommel




smakelijk


liefs
ohladybake

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten